Nyt sen sitten virallisesti tein. Jäin pois koulusta kokonaiseksi vuodeksi. Alunperin ajattelin suoritella muutamia kursseja, osallistua ehkä luennoille, saada edes muutaman opintopisteen kerättyä. Asia olisi kuitenkin ollut melkoisen monimutkainen ja vaatinut järjestelyjä. Opiskeluaikaa on myönnetty rajallinen määrä ja jos ilmoittaudun "läsnäolevaksi" se syö täyden kauden opiskeluaikaani, vaikka suorituksia tulisi reilusti vähemmän. Nyt kun olen "poissaoleva" minulla ei ole oikeutta suorittaa edes yhtä opintopistettä enkä itseasiassa ole oikeutettu mihinkään opiskelijaetuuksiin. Tämä järjestelmä poikkeaa kovasti siitä mihin totuin, kun lukioaikana sain pari aikaisempaa lasta. Siirryttyäni iltalukioon sain suoritella kursseja omaan tahtiini ilman aikarajoituksia.

Parempi näin, vaikka olisin mielelläni myös opiskellut kotona olemisen ohella. Olenhan tehnyt niin jo kahden aikaisemmankin vauvan kanssa. Nyt kuitenkin tilanne on eri, koska esikoiseni on jo koulussa. Hänellä on lyhyet koulupäivät ja haastava koulumatka. Iltapäiväkerho on aivan liian hintava tuloillemme. Minun on siis oltava kotona esikoisen päästessä koulusta ja mentävä häntä vastaan isolle tielle.

Aion ottaa kaiken irti tulevasta vuodesta: käydä perhekahviloissa, muskareissa, vauvauinnissa ja vauvojen värikylvyssä, toteuttaa unelmani ajokortista, käydä imetystukiäitikoulutuksen... Ja ehkä suorittaa muutaman mielenkiintoisen avoimen amk:n verkkokurssin...