Ensimmäinen koulujakso alkaa olla kahta tenttiä vaille valmis. Sen jälkeen on odotettu hiihtoloma ja työharjoittelu. Tenttistressi on vielä kohtalaisen suuri ja muutamasta tentistä odotan jo tuloksia pelonsekaisin tuntein.

Täytyy sanoa, että opettajien painostaminen, pelotteleminen sillä että nyt teidän pitää osata se ja se ja jatkuva piiskaaminen lukemaan aina vain enemmän ja enemmän saa aikaan vain motivaation laskun. Aiheet ovat mielenkiintoisia, mutta jatkuva painostus tekee siitä osittain vastenmielisiä. Koen että monille tunneille on ollut vaikea mennä juuri tämän "ruoskimisen" takia, vaikka aihealueet kiinnostaisivatkin paljon.

Olen myös huomannut, että koulutuksemme lipuu koko ajan vain kauemmaksi käytännöstä. Ensimmäisellä lukukaudella oli paljon laboraatiotunteja ja monia kertoja viikossa saimme hienot valkoiset hoitoasut päällämme häärätä hoitoluokissa. Toisella lukukaudella oli muutamia ja nyt ei ole ollut ollenkaan. Suurimmaksi osaksi opiskelu on ollut isoissa luentosaleissa istumista ja luentojen kuuntelemista. 

Opiskelu tuntuu siis melko työläältä tällä hetkellä. Vaaditaan paljon ja opetus on ehkä jo liiankin teoreettista tällaiselle käytännön ihmiselle. Odotukset ovat siis melkoisen korkeat harjoittelujaksolle mentäessä. 

1329295206_img-d41d8cd98f00b204e9800998e