Ensimmäinen vuosi sairaanhoitajaopintoja alkaa olla aika hyvällä mallilla! Edessä on enää kolme koulupäivää, kaksi tenttiä ja yksi esitelmä. Sitten alkaa ansaittu joulutauko.

Kulunut lukukausi on ollut todella rankka, mutta myös mielenkiintoinen. Sisätaudit ovat olleet todella mielenkiintoinen aihe. Tosin myös aivan valtava laaja ja tuntuu ettei sellaista tietomäärää pysty millään sisäistämään kerralla. Itseäni on kiinnostanut varsinkin sydänsairaudet ja erilaiset autoimmuunisairaudet. Mielenkiintoista, miten oma keho kääntyy itseään vastaan ja sairastuttaa itse itsensä. Siinä on haastetta tulevaisuudelle, koska autoimmuunisairaudet lisääntyvät länsimaissa jatkuvasti. 

On ollut hauskaa huomata, miten eri sairauksia käsiteltäessä on alkanut löytää itsestään kaiken maailman oireita. EKG:n kohdalla meille kerrottiin, että vuosia sitten joltakin oppilaalta oli EKG:tä otettaessa huomattu sydämen olevan väärällä puolella. Heti nousi tuskanhiki pintaan, että entä jos minulta löytyy jotain häikkää. Toisaalta sisätautien labratunneilla olemme saaneet tutkia itseämme, mitata verensokeria, puhaltaa PEFiin, monitoroida toisiamme, joten olemme saaneet varmistaa, että kaikki näyttäisi olevan kunnossa! 

Olen ylpeä itsestäni, että olen jo lähes selvinnyt ensimmäisestä vuodesta ja vieläpä huomannut todella pitäväni tämän alan opiskelusta! 

1323810225_img-d41d8cd98f00b204e9800998e