Ansaittu joululoma on vihdoin alkanut ja olen jo laskeutunut jouluun! Joulutunnelmaa vähän latistaa ulkoilman sää, joka on lumeton ja märkä, mutta onneksi sisällä tuoksuvat joululaatikot ja piparit!

Juhlimme joulua perheen kesken ja käymme pyhien aikana tervehtimässä niitä sukulaisia jotka asuvat sadan kilometrin säteellä. Syömme kotona joululaatikoita ja teemme juustotarjottimen. Joulupukkikin on tulossa lapsia varten. En malta odottaa, että saan aattoillan pimetessä sytyttää kodin täyteen kynttilöitä, kuunnella joululauluja, mässyttää juustoja ja kuunnella miten lapset leikkivät uusilla leluillaan.

Kulunut lukukausi koulussa oli niin työntäyteinen ja stressaava, että nyt on ollu ihanaa vain keskittyä lapsiin ja yhteisiin puuhiin. Olemme askarrelleet, piirtäneet, ulkoilleet, lukeneet ja lapsilla on ollut ihanan rauhallisia leikkejä (ja välillä myös niitä ei-niin-rauhallisia...) yhdessä ja erikseen. Olemme halailleet paljon, sylitelleet ja kuiskineet toisillemme miten paljon toisiamme rakastammekaan. Tuntuu, että arjen kiireiden takia ne ovat jääneet hyvin vähälle ja nyt tankkaamme läheisyyttä ja yhdessäoloa puolin ja toisin. Kuten kesälomallakin, tunnen todella eläväni juuri silloin kun saan olla vain lapsiani varten.

Hyvää ja rauhallista joulua kaikille! 

1324580860_img-d41d8cd98f00b204e9800998e