En olekaan paljoa kerinnyt kirjoittelemaan, että miten tämä kuluva lukukausi on opiskelujen osalta sujunut. Lukukausi on ollut rankkaa, mutta opettavainen ja nyt tuntuu, että kaksi osaa kolmesta on jo melkein käyty. Ensin olimme koulussa viisi viikkoa ja sitten lähdimme harjoitteluun. Viiden viikon mittainen harjoittelu on viimeistä viikkoa vaille valmis ja sitten palaan takaisin koulun penkille.

Ennen harjoittelua kerkesimme suorittaa anatomiasta 1,75 op. Tentistä aikaisemmin mainitsinkin, että se oli vaikea. Mutta se meni läpi kuitenkin! Sain kakkosen, joka oli kyllä sinänsä kova pala, että se on huonoin kaikista tähän mennessä saamistani arvosanoista. Tentti oli kuitenkin kaikenkaikkiaan todella hankala ja monella se meni penkin alle, joten olen tyytyväinen että meni edes läpi.

Meillä oli myös projektiopintoja yhden opintopisteen verran. Saimme ryhmissä keksiä oman projektin, jota emme kylläkään toteuttaneet, mutta saimme vähän harjoitusta ja näkemystä siitä, minkälaisia projektit AMK:ssa ovat.

Kahden opintopisteen arvoinen Medical Nursing oli myös ryhmätyö, mutta hivenen vaativampi, vaikka pääsimmekin helpommalla kuin yleensä. Tämän kokonaisuuden piti olla englanninkielinen versio sisätautiopinnoista, mutta koska meillä ei niitä ole vielä suomeksikaan olla, teimme "vain" ryhmätyön ja tutkimuskatsauksen johonkin sisätautiin. Minun ryhmälläni oli aiheena sydäninfarkti, josta olen muutenkin hyvin kiinnostunut. Englanninkieliset tutkimukset aiheuttivat päänvaivaa, kuten osasin odottaakin viime kevään pohjalta, mutta muuten kokonaisuus oli todella mielenkiintoinen. 

Myös ravitsemuksen perusteet on sitten suoritettu! Siihen liittyi pieni tentti ja ruokapäiväkirjatehtävä ja tentistä sain arvosanan 4! Kirjallisesta tehtävästä en ole kuullut sen koommin kun sen palautin, mutta ainakin se on hyväksytty, koska olen saanut tästä kokonaisuudesta opintopisteeni.

Opiskelimme myös ensiapua ja lääkehoitoa, mutta niiden loppuun suorittaminen jäi harjoittelun jälkeiselle ajalle. Kiirettä on siis pitänyt ja uudet haasteet odottavat viikon päästä! 

 

1320009695_img-d41d8cd98f00b204e9800998e