Ja niin se koulu alkoi ja ensimmäinen viikko hurahti siivillä! Vaikka tänään perjantaina ei opetusta olekaan, viikko on ollut todella rankka ja arjen käynnistyminen ottaa voimille ihan olan takaa.

Ensinnäkin ryhmäämme on tullut kaksi uutta oppilasta, yksi siirto-oppilas ja yksi joka palasi takaisin koulun penkille äitiyslomalta. Ja yksi oppilas on lähtenyt, vaihtoi toiseen koulutusohjelmaan. Ihan kiva saada vähän uutta ilmettä ryhmään!

Koulu tosiaan alkoi menemällä suoraan asiaan. Monet asiat ovat loman aikana unohtuneet, mutta nyt ne on pitänyt kiireen vilkkaa kaivaa takaisin muistiin, sillä opiskelu jatkuu suoraan siitä mihin jäimme keväällä. Vanhatkin asiat on osattava! Nyt ensimmäisen viikon aikana olemme opiskelleet ensiapua, lääkehoitoa, anatomiaa, pikkuisen projektiopintoja sekä tutustuneet taas tieteellisiin tutkimuksiin.

Ensiapu on aivan loistavaa! Kävimme läpi tavuttoman potilaan hoitoa ja elvytystä ja labratunnilla pääsimme vääntelemään toisiamme kylkiasentoihin. Harjoittelin sitä kotonakin mies ja lapset harjoituskappaleinani. Lapset olivat siitä aivan innoissaan! En malta odottaa että pääsen harjoittelemaan elvytystä. Kyllähän sairaanhoitajaopiskelijan pitää osata hätätilanteessa auttaa ja elvyttää!

Lääkehoidossa olemme kuunnelleet luentoja nestetasapainosta ja elektrolyyteistä sekä letkuttaneet. Kanylointi kuuluu myös tälle lukukaudelle ja sitä odotan vähän kauhulla. Itselläni on ollut monta kertaa kanyyli ja se on aina tehnyt niin kipeää! En halua että luokkakaverini harjoittelevat minun kädelläni! Mutta kyllähän ne pistämisetkin pelottivat etukäteen, mutta oppimistilanteessa sitä ei paljon ajatellut vaan keskittyi taidon oppimiseen.

Kaiken kaikkiaan olen ollut ihan tyytyväinen ensimmäiseen viikkon. Väsyttää, mutta uusia asioita on mukava oppia!