On ollut ongelmia kirjoittamisen suhteen. Tai minulla ei ole ollut, mutta joko kone tai vuodatus tökkii eikä ole suostunut lisäämään kirjoituksiani :/

Näin puolivälissä kesälomaa on hyvä vähän muistella taaksejäänyttä lukuvuotta ja luoda pieniä (kaihoisia) katsauksia tulevaan.

Ensimmäisellä lukukaudella suoritin yhteensä 27 opintopistettä. Mielestäni se on tosi vähän, varsinkin kun opintosuunnitelmaan oli merkitty opintopisteitä 31. No mutta kaiken olen saanut suoritetuksi ja uskon että koulu kyllä hoitaa hommansa. Opintopisteet tulevat seuraavista opintokokonaisuuksista: 

Suomen kieli ja viestintä, 3 op. Turhaakin turhempi ja rutkasti aikaa vievä kurssi... 

Anatomia ja fysiologia, 1 op. Tätä oli vaivaiset muutama luento!! Ja aihe on niin tärkeä ja mielenkiintoinen!! Jatkoahan tälle on tulossa, mutta kaikin puolin pettymys. Tästä oli amk-urani ensimmäinen tenttikin, josta tuli vedettyä lähes täydet pisteet!

Lääkehoidon perusteet, 3 op. Lääkelaskujen lisäksi pistelimme toisiamme isonalaiskudokseen ja lihakseen. Kivaa oli ja onneksi tällekin on tulossa jatkoa!!

Infektioiden torjunta, 3 op. Vihattu verkkokurssimme, jonka aikana kyllä oppi paljon asioita. Äärimmäisen tärkeä aihe, jonka toteutus on vielä lapsenkengissä.

Evidence based practise, 2 op. Ja tämä oli jotain mikä meni yli hilseen... Hoitotiedettä, tutkimuksia ja englantia. Paljon tuskanhikeä, hammasten kiristelyä ja muutamia kyyneliäkin. Polvillani pyydän, ettei mitään tällaista enää koskaan...!

Väestön ja yksilön terveys, 1 op. Ryhmätyö, piste. Mukava, mutta työllistävä. Odotan innolla jatkoa :)

Hoitotyön prosessi ja kirjaaminen, 1 op. Juttua kirjaamisesta ja hoitotyön prosessista. Pelkkä pintaraapaisu, mutta opettaja oli niin asiantunteva ja alansa ammattilainen isolla a:lla, että olisi saanut olla tuplasti enemmän asiaa. Vähän jäi kyllä koko kurssin pointti hämärän peittoon, joten toivottavasti näistä asioista tulee myöhemmin enemmän infoa.

Hoitotyön perusteet, 11 op. Perushoitoa siis opettelelimme ja kyllä myös opimme! Korvaamatonta tietoa ja perushoitotoimenpiteiden opettelua. Koko lukukauden tärkein, opettavin ja paras kokonaisuus!

Ammatillinen kasvu, 1 op. Eli atk, tietokoneen edessä kököttämistä ja tietokoneen käytön opettelemista. Turhaakin turhaakin turhempi. 

Ammattikorkeakoulu oppimisympäristönä, 1 op. Eli tutor-opettajamme tunnit, kaiken maailman tehy- sairaanhoitajaliitto- luennot ja muu sekalainen. Vaihtelua puurtamiseen!

Ja tästä tuli siis 27 op. 210:stä... Paljon tuli opittua, mutta vielä on paljon enemmän opittavana. Vielä 6 viikkoa seuraavan lukukauden alkuun ja odotan jo innolla :) 

1310934781_img-d41d8cd98f00b204e9800998e