Ajattelin tällä kertaa tehdä vähän erilaisen postauksen. Itse ainakin kun suunnittelmme reissua, etsin netistä kokemuksia erilaisista paikoista ja puuhista, mitä talvisessa Tukholmassa voi tehdä. Ehkä joku kohtalontoveri löytää tämän sivun ja voi saada ideoita omalle matkalleen :)


Lähdimme siis kohti Tukholmaa sunnuntaina aamulaivalla, joka oli illalla perillä Tukholmassa. Hiihtoloman kunniaksi laivalla oli onneksi paljon ohjelmaa, vaikka meidän ujot muksumme eivät kaikkeen uskaltaneet osallistuakaan. Perinteinen pallomeri-liukumäki-yhdistelmä alkaa olla jo meidän 6-vuotiaalle liian tylsä. Koko ajan oli kova hinku playstation-huoneeseen, mutta kun ei sielläkään jaksa koko ajan istuskella... 

Olemme aina ostaneet Tukholma-kortit, joilla pääsee matkustamaan ilmaiseksi paikallisliikenteessä ja saa vapaan pääsyn 80 museoon ja nähtävyyteen. Kortteja saa 24, 48 ja 72 tunniksi ja kortti aktivoituu sillä hetkellä kun sitä käytetään ensimmäisen kerran.  Olemme aina ostaneet kortit laivalta, mutta tällä kertaa niitä ei sieltä saanut. Onneksi kortteja löytyi keskusasemalta, joten vain yksi matka jäi maksettavaksemme kortin lisäksi!


Rica Talk hotel


Viime kesänä majoituimme Rica Talk hotelliin, joka sijaitsee Älvsjössä Tukholman messukeskuksen vieressä. Sinne pääsee paikallisjunalla yhdeksässä minuutissa, Tukholma-kortilla tietysti ilmaiseksi ;) Hotellin upean leikkialueen vuoksi valitsimme sen taas. Nuorimmaisemme on suuri Mikko Mallikas -fani ja hotellin lekkialueesta on rakennettu pieni Mikko Mallikas maailma. Mennessämme hotellille leikkialue oli suureksi pettymykseksemme purettu, mutta onneksi seuraavana aamuna huomasimme että leikkialue oli vain väliaikaisesti poissa käytöstä ja illalla alue oli taas entisellään!

1330288822_img-d41d8cd98f00b204e9800998e  1330288926_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuvia hotellin leikkipaikalta


Vasa museet


Vasa museo oli mielenkiintoinen paikka, mutta meidän lapsille ei ehkä vielä sopivin mahdollinen. Paljon oli näkemistä, mutta vanhat tavarat lasivitriineissä eivät jaksaneet kiinnostaa eikä koko Vasa laivan tarina tainnut heidän mielestään edes olla erityisen kiinnostava. 6-vuotiaas oli kyllä haltioissaan luurangoista, joita oli löydetty laivan hylystä.


Tekniska museet


Teknisen museon alakerrassa oli lapsille mukava "leikkialue". 3-vuotiaamme leikki kotileikkejä ja 6-vuotias kokeili erilaisia juttuja vaikkei kaikista edes tajunnutkaan mitään. Kiersimme myös muut kerrokset ja lasten mieleen jäi erityisesti "puhelin-kerroksessa" ollut paikka, jossa sai kuunnella kuulokkeiden kanssa eri maiden radiolähetyksiä! Pihapiirissä olevat Sjöhistoriska museet ja Polis museet olivat suljettu, mutta Poliisimuseon pihalla oli mukava leikkipaikka, jossa lapset saivat aikaan mukavat ulkoleikit. 

1330288973_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Poliisimuseon pihalla oli mukava leikkipaikka


Junibacken


Lasten kestosuosikki! Muumien talossa lapset innostuivat laittamaan ruokaa ja muutenkin leikki luisti. Katto Kassisen talosta pääsi liukumäkeä pitkin alas ja ravintolan jälkeisessä Skrot-huoneessa oli suuri omena, jonka sisälle pääsi "asumaan". Näin talvella paikassa oli väljempää kuin kesällä, joten lapset saivat vapaasti juoksennella ympäriinsä ja leikkiä taloissa, jotka ovat niin ihanasti juuri lasten kokoisia. Huomasin kyllä että 6-vuotiaalla alkoi olla vaikeuksia joissain pienissä raoissa ja koloissa :) Satujuna on joissain kohdissa aika hurja ja siitä riittää puhetta pitkäksi aikaa. Meillä luetaan paljon Astrid Lindgrenin satuja, nyt vat menossa Marikki-sadut, joten lapset olivat innoissaan huomatessaan pienoismalleissa tuttuja tapahtumia. Paikka on talviaikaan maanantaisin suljettu.

1330289113_img-d41d8cd98f00b204e9800998e  1330289164_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Junibackenissa!


Kaiken kaikkiaan matka meni loistavasti ja Tukholmassa riittää lasten kanssa tekemistä näin talvellakin! Kun tiistai-iltana raahauduimme satamaan, olimme kaikki väsyneitä ja kävimmekin melkein heti laivaan päästyämme unten maille.